Oost Middellandse Zee 1939113 Pixabay

Goedkope cruise vakantie oostelijke Middellandse Zee of Adriatische Zee boeken? Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruises voor oost Middellandse Zee. CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

 

Goedkope cruises oost middellandse zee

 

Genieten van de schoonheid van de Mediterrane

Tussen Italië en Israël bevinden zich de mooiste vakantie bestemmingen van de middellandse zee. Hoewel Griekenland en haar vele prachtige eilanden en Turkije erg populair zijn, is ook Kroatië met haar lange ruwe kustlijn zeker een heerlijke vakantie bestemming. Overal in dit gebied vindt u idyllische dorpjes, mooie steden met historische monumenten uit lang vervlogen tijden, prachtige natuur en heerlijke stranden. Hier kunt u tot rust komen en genieten. De middellandse zee is een fantastische cruisetravel bestemming.

Ontdek de verschillende culturen van de Mediterrane

Wanneer u bent aangemeerd in één van de havensteden tijdens uw reis, kunt deelnemen aan verscheidene excursies. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid op pad gaan en genieten van al het moois wat deze regio te bieden heeft. Wandel door de dorpen en steden of trek de natuur in. Er zijn volop zand en kiezel stranden waar u kunt genieten van de zon en de zee. Zwemmen, duiken of snorkelen behoort tot de mogelijkheden. Ook in dit deel van de mediterrane vindt u veel overblijfselen uit een rijk en cultureel verleden. Tempels, ruïnes en andere objecten herinneren overal aan de tijden van weleer.

Havensteden tijdens cruises door de Middellandse zee

Tijdens uw cruise doet u verschillende havensteden aan. Wij hebben een kleine selectie van mogelijke havens voor u gemaakt.

Venetië

Venetie 3547224 Pixabay

Met haar vele kanalen is Venetië een bijzondere stad. Het kent vele verschillende bezienswaardigheden. Ze straalt een bepaalde charme uit. U kunt heerlijk door de stad slenteren en genieten van de terrasjes, winkeltjes en de sfeer in de stad. Venetië is puur genieten van kunst, cultuur, heerlijk eten en drinken en gezelligheid.

Dubrovnik

Dubrovnik 512798 Pixabay

Één van de mooiste steden aan de Adriatische kust is Dubrovnik. Hier vindt u prachtige bouwwerken als het Franciscaner klooster, paleizen, en de oude ommuurde vestingstad welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Wanneer u de stad bezoekt, ziet u waarom het ook wel de Parel van de Adriatische zee genoemd wordt.

Athene

Athene 12044 Pixabay

De hoofdstad van Griekenland heeft veel toeristische trekpleisters, zoals de Agora of het Parthenon. Het is onmogelijk om alles te bekijken in korte tijd. In Athene is meer te doen dan de vele bezienswaardigheden bezichtigen. U kunt hier ook heerlijk winkelen, ontspannen op het strand of genieten van andere mogelijkheden die de stad u biedt.

Split

Split 3748162 Pixabay

Deze toeristische stad is een belangrijke doorvoerhaven voor de vele kleine eilandjes voor de Kroatische kust. Vlak voor de stad ligt het eiland Brac. Dit eiland is populair bij toeristen die willen duiken en snorkelen. Wanneer u Split of Brac bezoekt probeert u dan ook de specialiteiten uit de Kroatische keuken.

Istanbul

Istanbul 4043037 Pixabay

Gespleten door de Bosporus, ligt Istanbul tussen de Zwarte zee en de Middellandse zee. De stad is een mix van modern en historisch. Aan het Taksimplein vindt u diverse winkelstraten en uitgaansgelegenheden. In het historische deel van de stad, ziet u verschillende indrukwekkende gebouwen, zoals de Blauwe moskee en het Kasteel van Roemelië.

Santorini

Santorini 2020258 Pixabay

Het vulkaaneiland Santorini wordt ook wel Thera genoemd. Het oogt ruw en ontoegankelijk. Bijzonder op dit eiland is een bezoek aan de oude stad Akrotiri, welke na een vulkaanuitbarsting werd bedolven. De hoofdstad van het eiland, Thira, wordt gekenmerkt door witte huizen met blauwe daken.

Bodrum

Bodrum 1255296 Pixabay

De Turkse stad Bodrum staat bekend als vakantiestad. Veel toeristen komen hier hun zonvakantie vieren. In de stad zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Petrus Burcht. Als toeristische trekpleister is Bodrum zeker een stad waar voldoende te zien en te doen is. U kunt hier heerlijk winkelen of even een terrasje pakken.

Haifa

Haifa 1307485 Pixabay

De in het noord Israel gelegen havenstad, is gedeeltelijk op de berg Karmel. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de middellandse zee. Bij de stad liggen ook enkele mooie stranden. In het gebied rond de stad is de natuur erg divers. De nabij gelegen historische vestingstad Akko, is ook een echte aanrader.

lees verder...