Goedkope cruise Midden Oosten 2024-2025

Haifa 597027 pixabay

Goedkope cruise vakantie Midden Oosten 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor het Midden Oosten ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Cruise vakantie aanbiedingen midden oosten

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Een magische Midden-Oosten cruise vakantie

Bij het Midden Oosten als vakantiebestemming denken we al snel aan Dubai. Het is tenslotte één van de bekendste en meest populaire vakantiebestemmingen in het Midden Oosten. Maar in het Midden Oosten liggen nog veel meer mooie landen en steden om te bezoeken. Tijdens een Midden Oosten cruise kun je veel van deze bijzondere plaatsen bezoeken. In de Perzische Golf liggen diverse mooie cruisehavens, maar ook in de Rode Zee en de Indische Oceaankust van het Arabische schiereiland liggen mooie bestemmingen, zoals Masqat en Salalah.

De mooiste bestemmingen in het Midden Oosten

Rondom het Arabische schiereiland liggen veel mooie cruisebestemmingen. Israel heeft havensteden als Haifa en Tel Aviv aan de Middellandse zeekust en Eilat in de Rode Zee. Ook het Egyptische Sharm el Sheikh in de Rode Zee is een toeristische trekpleister. Met de heldere zee en het kleurrijke onderwater leven is een ideale plek om te gaan duiken. In Oman liggen de steden Salalah en Masqat, waar tal van bijzondere bezienswaardigheden te bewonderen zijn en waar je de cultuur van Oman kunt leren kennen. In de Perzische Golf liggen de extravagante rijke bestemmingen Dubai, Qatar en Bahrain. Verbaas je hier over de luxe en weelde.

Havensteden tijdens cruises het Midden Oosten

Tijdens je Midden Oosten cruise, doe je verschillende havens aan. Wij hebben een aantal mogelijke havensteden voor je geselecteerd.

Abu Dhabi

Abu Dhabi 25707712 123rf Cc

In Abu Dhabi staan een aantal prachtige gebouwen. Het Paleis van de Emiraten is een must-see. Hier tegenover bevindt zich de Etihad Towers, vanwaar je in het Jumeirah hotel van de 74ste verdieping een prachtig uitzicht over de stad en de baai heeft. wil je iets actiefs doen, dan zijn er boottochten, watersporten en woestijnsafari’s waar je aan kunt deelnemen.

Bahrain

Bahrein 1675818 Pixabay Cc

Net als in Dubai, wordt er in Bahrain ook hard gewerkt, voor het toerisme. Ook hier wordt overduidelijk gekozen voor luxe, weelde en oneindige mogelijkheden. Kunstmatige eilanden met prachtige hotels, resorts, kantoren en winkelcentra. Ook kan je hier prachtige historische gebouwen bezichtigen, waaronder de Grote Moskee en het Qalat al Bahrain fort of deelnemen aan vele verschillende activiteiten, zoals duiken.

Qatar

Qatar 3850752 Pixabay Cc

Ook in de oliestaat Qatar wordt je om geven door weelde en rijkdom. Fantastische moderne architectuur, nieuw ontworpen landschappen. Maar er zijn ook meer traditionele plekken om te bezoeken, zoals de SouqWaqif of het Al Zubara Fort. Je kan ook deelnemen aan activiteiten, zoals Kamelentochten of door de woestijn zandduinen in een 4x4.

Dubai

Dubai 3496528 Pixabay Cc

De stad Dubai is in de afgelopen steeds verder gegroeid als toeristische trekpleister. De vele moderne gebouwen, de grote projecten, maar ook de historische gebouwen zoals het Al Fahidi Fort zijn prachtig om te zien. In de stad valt van alles te zien en doen. De Dubai Mall is zeker een bezoek waard. Dit winkelcentrum, waar 1200 winkels in passen, bevat onder andere een aquarium.

Musqat, Oman

Muscat 2606014 Pixabay

De hoofdstad van Oman heeft tal van bezienswaardigheden. De stad werd belangrijk voor handelsschepen die van uit Europa naar Azië zeilden. De oude stad en diverse forten vallen onder de bezienswaardigheden. Bezoek ook het paleis van de Sultan, de Soek van Muttrah en Muttrah Corniche, de boulevard langs de zee en de haven.

Salalah, Oman

Salalah 468096 Pixabay Cc

In september en oktober heerst er een moesson in en om Salalah. De natuur bloeit op door de grote hoeveelheid regen, waardoor deze onverwacht weelderig groen en fleurig is. In deze periode komen dan ook de meeste toeristen hier naar toe. In de voornamelijk moderne stad zijn nog een aantal historische gebouwen zichtbaar.

Eilat

Eilat 3883879 Pixabay Cc

De zuidelijkste stad van Israël ligt aan de Rode Zee. De koralen hier voor de kust trekken veel duikers en snorkellaars. Hier kan je ook dolfijnen en bijzondere vogels spotten. Naast het beoefenen van de diverse watersporten kan je hier een aantal prachtige bezienswaardigheden zien, waaronder de historische stad Petra.

Sharm el Sheikh

Sharm El Sheikh 2184569 Pixabay Cc

De Egyptische kustplaats op het Sinaï schiereiland is erg populair bij toeristen. De zee is hier kalm en rustig. De natuur onder het wateroppervlak is hier prachtig, waardoor het een populaire duikbestemming is. De stadsdelen Hadaba en Naamy zijn de belangrijkste delen van de stad voor winkelen,uitgaan, sfeer en gezelligheid.