Goedkope cruise Cuba 2024-2025

Cuba 1613263 pixabay

Goedkope cruise vakantie Cuba 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor Cuba ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Cruise vakantie aanbiedingen cuba

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Een cruise vakantie naar Cuba

Eén van de meest bijzondere vakantielanden is Cuba. Liggend midden in het Caribisch gebied, tussen Mexico en de Bahama’s, wordt het land gekenmerkt door prachtige natuur, mooie stranden, heerlijk weer en sfeervolle steden. In het communistische land zijn oude Amerikaanse en Russische auto’s uit de jaren 50 en 60 een groot deel van het straatbeeld. Ook de Latijns-Amerikaanse muziek is een belangrijk deel van de Cubaanse cultuur.

Veel zaken uit de historie van Cuba zijn in het straatbeeld zichtbaar, van eeuwen geleden, maar ook van halverwege de 20ste eeuw. Toch heeft Cuba zeer zeker ook haar moderne kanten. Zo ligt aan de noord-zijde van het eiland, het schiereiland Varadero. Dit is, samen met Havana, het toeristische centrum van Cuba. Op Varadero staan grote moderne hotels en resorts, met golfbanen en gouden stranden.

Beleef Cuba tijdens jouw Caribbean Cruise

Hoofdstad Havana is erg toeristisch, hier zijn dan ook veel bezienswaardigheden. Hoewel Cuba verder veel minder ingesteld is op toeristen, heeft echter veel meer te bieden. Overal zijn prachtige historische gebouwen, culturele elementen en prachtige flora en fauna te zien. Rondom het eiland kan goed gedoken en gesnorkeld worden, de wereld onder het wateroppervlak is net zo mooi als het eiland zelf.

Havens tijdens cruises naar Cuba

Havana

Havana 2188179 Pixabay

De hoofdstad van Cuba is het bekendste toeristische centrum van het land. Hier tref je vele prachtige bezienswaardigheden. In het historische centrum van Havana staan verschillen de gebouwen, waaronder Gran Teatro de la Habana en El Capitolio. Verder zijn er tal van indrukwekkende en gezellige pleinen, zoals het San Fransisco de Asis plein of Plaza de Armas. Havana heeft een bruisend uitgaanscentrum met veel latin muziek en sfeer.

Santiago de Cuba

Santiago De Cuba 1872574 Pixabay

In de zuidelijke punt van Cuba, heeft Santiago de Cuba een veel meer Caribische sfeer dan het noordelijk gelegen Havana. Het UNESCO werelderfgoed San Pedro de la Roca del Morra kasteel is de bekendste bezienswaardigheid van de regio. In de monding van de baai waaraan de stad ligt, bevindt zich het eilandje Cayo Granma. Wanneer er voldoende tijd is, is een bezoek aan dit eiland zeker de moeite waard.

Punta Frances

Cuba 1999945 Pixabay

Aan de zuidkust van Cuba ligt het Isla de la Juventud, met het Nationaal Park Marino de Punta Frances. Hier is eigenlijk maar één ding te doen en dat is duiken of snorkelen. Naar de Caribische standaard is het hier uitstekend duiken tussen de koraal en de vele kleurrijke vissen en andere zeedieren. Ook de goudgele stranden zijn hier heerlijk om op te vertoeven.

Montego Bay Jamaica

Jamaica 1303903 Pixabay

De tweede stad van Jamaica is Montego Bay. Het is één van de grootste toeristische regio’s op het eiland. Met name langs de kustlijn. Net buiten het oude centrum van de stad, bevindt zich één van de bekendste stranden, Doctors Cave Beach. In de stad staan een aantal historische gebouwen vanaf eind 18e tot de 20e eeuw. Een aantal van deze gebouwen zijn de grote landhuizen van plantage eigenaren. De bekendste is Rose Hall Great House.