Goedkope minicruise Engeland - Londen

Minicruise londen

Goedkope last minute minicruise Londen! Shoppen, sightseeing en romantisch dineren en overnachten in hartje Londen. Tijdens jouw Noordzee minicruise, kan je genieten van de rust en de faciliteiten aan boord van het cruiseschip. Eenmaal aan land reist je per trein door de prachtige Engelse landschappen voor je in Londen arriveert.

Heerlijk shoppen en sightseeing in Londen

De hoofdstad van Groot Brittannië is een bruisende wereldstad. je vindt hier inwoners, forenzen en toeristen uit veel verschillende culturen. De stad staat bol van de bezienswaardigheden, attracties en fantastische winkelstraten. Deze stad is een heerlijke bestemming voor een last minute minicruise.

Bezienswaardigheden Londen

Hier kan je genieten van alles wat de stad je te bieden heeft. Bekijk Buckingham Palace, the Tower Bridge, the London Eye en Trafalgar Square. Wanneer je zoveel mogelijk bezienswaardigheden in Londen in één dag wilt bekijken, kan je het beste een citytour nemen.

Winkelen in Londen

Uiteraard is winkelen in Londen ook een heerlijke bezigheid tijdens jouw verblijf. De belangrijkste winkelgebieden vind je in de districten Westminster, Kensington en Chelsea. Winkel straten die je niet mag overslaan zijn Regent Street en Oxford Street.

Openbaar vervoer Londen

Tijdens jouw verblijf in Londen kan je het gemakkelijkst met het openbaar vervoer door de stad reizen. De stad heeft een uitstekend metrostelsel. Ook rijden er voldoende typisch Engelse dubbeldekker bussen door de stad.

Havens voor een minicruise Londen

Vanuit de volgende havens heb je een goede treinverbinding met Londen.

Harwich

Harwich

Aan de oostkust van Engeland ligt de havenstad Harwich. Vanaf hier reist je in nog geen twee uur met de trein naar het centrum van Londen. Wanneer je nog wat tijd over heeft, dan kan je van de gelegenheid gebruik maken een paar bezienswaardigheden in Harwich te bekijken, zoals het Harwich Redoubt Fort of de restanten van de verdedigingswerken uit de tweede wereld oorlog.

Tilbury

Star Fort Tilbury

Aan de oost rand van Londen ligt de kleine voorstad Tilbury. Dit is een oude vestingstad, liggend aan de monding van de Thames. Het maakte vroeger deel uit van de verdedigingslijn rondom Londen. Een stille getuige hiervan is Tillbury Fort, net buiten het stadje. Vanuit Tilbury ben je binnen veertig minuten in het centrum van Londen.

Dover

Dover Castle

Op het smalste punt van het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk ligt Dover. Niet alleen is dit een haven voor Veerdiensten en Cruiseschepen, ook is dit een belangrijk station op de trein verbinding tussen Londen en Brussel en Parijs op het Europese vaste land. Verder staat Dover bekend om haar witte krijtrotsen en Dover Castle.

Southampton

Southampton

Aan de Atlantische Zuidkust van Engeland ligt Southampton. Deze stad is de grootste havenstad van Engeland. Hier begon de enige reis van de RMS Titanic. Rond om Southampton vindt steden als Bournemouth, Portsmouth en Salisbury met de verschillende bezienswaardigheden. Niet ver boven Salisbury ligt Stonehenge. Binnen twee uur reist je vanuit Southampton met de trein naar Londen.