Goedkope minicruise Engeland - Newcastle

Minicruise newcastle

Goedkope last minute minicruise Newcastle! Shoppen, sightseeing en een romantische oversteek op een cruiseschip. Gedurende de nacht vaart je van IJmuiden naar Newcastle. Net buiten de stad, in de monding van de rivier Tyne, wordt aangemeerd. Met een bus wordt je gemakkelijk en snel naar het centrum van de stad gebracht.

Shoppen en sightseeing in Newcastle

Wanneer je even kort wilt ontspannen, even een verandering van omgeving wilt, of gewoon even lekker wil winkelen, dan is een minicruise Newcastle een fantastische manier om dit te bereiken. In deze historische Engelse stad, kan je heerlijk uitgaan, kunst en cultuur beleven, bezienswaardigheden bekijken of gewoon heerlijk shoppen.

Bezienswaardigheden Newcastle

De stad Newcastle stamt uit de tijd van Romeinse keizer Hadrianus. Later werd het een belangrijke vesting stad, in de strijd met Vikingen en schotten. Uit verschillende perioden uit de geschiedenis zijn hier nog bezienswaardigheden te vinden. Zo is er het ietwat kleine maar bijzondere Newcastle Castle, de Victoria Tunnel en de St. Nicholas Cathedral. Verder zijn er uiteraard, diverse musea en parken, welke je kunt bezoeken. Naast de historische gebouwen, kent de stad ook volop moderne gebouwen en bruggen.

Winkelen en uitgaan in Newcastle

In het centrum van de stad vind je diverse winkelcentra en winkelstraten. Zo is er Northumberland street en Grainger street. Maar overal in het centrum kan je verschillende winkels en warenhuizen zoals Eldon Square en Haymarket vinden.

Gaat je ook nog het nachtleven van Newcastle in, dan zijn er een aantal zaken, die je niet mag overslaan. In de stad zijn volop restaurants, bars, discotheken en clubs, maar ook theaters en bioscopen. Één van de locaties waar je geweest moet zijn is Boulevard Show Bar, waar prachtige cabaretshows opgevoerd worden. Ook zijn er stand-up comedy bars en zijn er veel clubs met live muziek.

Openbaar vervoer Newcastle

Het openbaar vervoer in Newcastle is prima geregeld. Er zijn volop bus, trein en metroverbindingen. De vraag is echter, of je deze nodig heeft. Het centrum van Newcastle is vrij compact. Dit betekent dat alle bezienswaardigheden, winkelcentra en andere faciliteiten zich ongeveer op loop afstand van elkaar bevinden.

Aanleghaven Newcastle

Newcastle Harbour is de enige haven van Newcastle van waar cruiseschepen voor een minicruise Newcastle aanmeren. De reguliere route loopt van IJmuiden naar Newcastle. Via een busverbinding worden passagiers van de haven naar de stad gebracht. Vlak bij de haven is ook een metrostation, waarmee je rechtstreeks in het centrum van de stad komt.