Goedkope cruise Oostzee 2024-2025

Oostzee 3562298 pixabay

Goedkope cruise vakantie Oostzee of Baltische Zee 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor Oostzee ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Cruise vakantie aanbiedingen oostzee

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Een cruise vakantie door de Oostzee

De Oostzee of de Baltische zee wordt omringd door veel verschillende landen. Verschillende hoofdsteden liggen aan de kustlijn van de Oostzee, zoals het Zweedse Stockholm, het Finse Helsinki of het Deense Kopenhagen. Naast deze hoofdsteden zijn er nog meer mooie grote steden te vinden aan de Oostzee. Het Russische Sint Petersburg, is één van de mooiste steden aan de Oostzee. Midden in de zee ligt het Zweedse eiland Gotland, met hoofdstad Visby. Niet alleen de stad is prachtig, ook de flora en fauna hier, verdienen het bewonderd te worden.

Stedencruise door de Oostzee

De verschillende grote steden rondom de Oostzee maken deze regio ideaal voor een stedencruise. Bewonder hier de mooiste steden van Noord-Europa en ontdek hun cultuur en hun lange en bewogen geschiedenis. Bij een vakantiebestemming denk je wellicht niet snel aan Tallin Estland of Riga, Letland. Deze steden zijn even bijzonder als Stockholm of Sint Petersburg. Laat je verrassen door de verschillende cruise havensteden van Noord-Europa.

Cruise vanuit Nederland

Vanuit Kopenhagen, Kiel en Stockholm beginnen er veel cruises over de Oostzee. Het is echter ook mogelijk, gemakkelijk dicht bij huis aan jouw Cruise Oostzee te beginnen. Er is een mogelijkheid om een Cruise langs de hoofdsteden rond de Oostzee te maken vanuit Amsterdam of IJmuiden. Zo hoef je geen reis te maken voor je kunt ontspannen aan boord van jouw luxe cruiseschip.

Havens tijden cruises naar de Oostzee

Met de vele landen die de Oostzee omsluiten en de grote steden aan de oevers, is de Oostzee een heerlijke bestemming voor een Stedencruise.

Tallin

Tallin 889886 Pixabay Cc

In de oude Hanzestad Tallin,is met name de historische binnenstad Vanalinn populair bij toeristen. De goedbewaarde binnenstad op en om de Domberg is een UNESCO werelderfgoed. Op de Domberg bevindt zich Toompeakasteel en de Domkerk, in de benedenstad aan de voet van de berg bevindt zich onder andere het oude Raadhuis en de oude stadsmuren met poorten en torens. De stad heeft een gezellig en knus historisch centrum.

Stockholm

Stockholm 1824368 Pixabay Cc

Ook in de sfeervolle stad Stockholm is de rijke Europese historie duidelijk zichtbaar. In het historische centrum, ook wel Gamla Stan genoemd, staat het Koninklijk Paleis. Hier is ook de grootste winkelstraat van de stad te vinden. In het modernere deel van de stad staan diverse musea, waaronder het ABBA museum. Het koninklijk domein Drottningholm, net buiten de stad is absoluut een must-see bezienswaardigheid van Stockholm.

Sint Petersburg

St Petersburg 975082 Pixabay Cc

Sint Petersburg is misschien wel één van Europa’s mooiste steden. Hier staan prachtige bijna theatrale gebouwen zoals de Kerk van de Verlosser op het Bloed. Deze lijkt sterk op de Sint Basil Kathedraal in Moskou. In Sint Petersburg staat ook het wereldberoemde museum Hermitage, waar onder andere werken van alle grote schilders en beeldhouwers te bewonderen zijn. Sint Petersburg is een heerlijk verrassende stad om te ontdekken.

Helsinki

Helsinki 4189824 Pixabay Cc

Aan de ruwe kustlijn van Finland ligt de verrassende stad Helsinki. De Russische invloeden zijn overal duidelijk aanwezig. De stad kent diverse interessante bezienswaardigheden zoals de Rotskerk, het openluchtmuseum Seurasaari en het Fort Suomenlinna. De stad is rijk aan cultuur, met diverse musea en theaters. Helsinki staat ook bekend als winkelstad en uitgaansstad. Vanaf het Marktplein, de Esplanade en de Alexanderstraat zijn de belangrijkste winkelgebieden van Helsinki.