Goedkope riviercruise Donau 2024-2025

Donau a 3522073 pixabay

Goedkope riviercruise vakantie Donau. Last minute riviercruise vakantie aanbiedingen en riviercruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste riviercruises over de Donau ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Cruise langs Europa's mooiste steden en natuur

De langste rivier binnen de Europese Unie, is een belangrijke vaarroute. Door zijn verbinding met de Rijn, loopt er een verbinding van Rotterdam naar de Roemeense monding van de Donau in de Zwarte Zee. De tocht over de Donau voert je door de mooiste gebieden van Europa, met haar prachtige historische steden. Het is dan ook een van de mooiste gebieden voor een last minute riviercruise.

De riviercruise over de Donau voert je door de mooiste gebieden van Europa en een aantal van haar mooiste steden. Op jouw cruiseschip ben je van alle gemakken voorzien. Tijdens de verschillende stops kan je mee gaan op excursies of op eigen gelegenheid de steden verkennen.

Van het zwarte woud tot de zwarte zee

De Donau ontspringt in het Duitse Zwarte Woud. Vanuit hier loopt de rivier door tien landen, voor zij in de Zwarte Zee uitmondt. De Donau stroomt door verschillende steden in verschillende landen. Hierbij loopt zij zelfs door vier hoofdsteden, ieder met zijn eigen geschiedenis en charme. Tijdens jouw cruise kom je in meerdere van deze steden. Dit is echter afhankelijk van jouw cruise en route over de Donau.

Havensteden tijdens cruises de Donau

In stroom afwaartse richting kom je onder andere de volgende prachtige historische steden tegen.

Regensburg

Regensburg 3578194 Pixabay Cc

Gesticht in 179 voor Christus, is dit één van de oudste steden van Duitsland. Het historische centrum van de stad, is een UNESCO Wereld erfgoed. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: De Gotische Dom en bijbehorende abdij, gesticht door Bonifatius en het stadhuis en de stenenbrug over de Donau, uit de 12e eeuw.

Passau

Passau 4295353 Pixabay Cc

Aan de grens met Oostenrijk ligt de oude stad Passau, zij was het thuis van Kelten, Romeinen en Bataven. Hier zie je bezienswaardigheden uit de 13e tot en met de 17e eeuw. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich 2 burchten en 2 paleizen, een kathedraal, een observatorium uit de 17e eejouw en de Donau promenade.

Wenen

Wenen 503846 Pixabay Cc

Lange tijd was Wenen de belangrijkste stad aan de Donau. De rivier zorgde ervoor dat Wenen een belangrijke en rijke handelsstad werd. Het is bekend als het thuis van de keizerlijke familie en Keizerin Sisi. Het heeft veel bezienswaardigheden, waaronder vijf paleizen. Ook de klassieke muziek speelt nog steeds een belangrijke rol. Johan Strauss schreef hier Ander schönen blauen Donau.

Bratislava

Bratislava 1768975 Pixabay Cc

Op slechts 60 kilometer van Wenen ligt Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De geschiedenis van deze stad is gekenmerkt door verschillende oorlogen. In het stadsdeel Petrzalka is de architectuur uit de communistische periode zichtbaar. In het oude centrum vind je de Martinsdom, waar vroeger koningen werden gekroond. De burcht van Bratislava is nabij het centrum gesitueerd.

Boedapest

Boedapest 3176750 Pixabay Cc

Hongaarse hoofdstad Boedapest is de grootste stad aan de Donau. De 24 eeuwen oude stad bestaat uit de delen Boeda en Pest. In beide delen vind je veel bezienswaardigheden. Zo vind je in Boeda de Citadel van Boeda, de Burcht, de Waterstad en vele historische badhuizen. In Pest zie je onder andere het Parlementsgebouw, het Heldenplein, het stadspark en het grootste winkelcentrum.

Novi Sad

Novi Sad 2396888 Pixabay Cc

Tegenwoordig is Novi Sad een echte studenten stad. Vroeger was het een belangrijke vesting stad. Hier staat het fort Petrovaradin. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Vanaf hier heeft ook tevens een fantastisch uitzicht over de Donau en over de stad Novi Sad.

Belgrado

Belgrado 968778 Pixabay Cc

De Servische hoofdstad Belgrado is de laatste hoofdstad waar de Donau doorheen stroomt. Ondanks het roerige verleden van de stad, zijn er volop historische bezienswaardigheden, zoals het Kalamegdanfort en park, het oude paleis, de tempel van de heilige Sava en veel verschillende monumenten, musea en parken.

Rousse / Giurgiu

Rousse Giurgiu 2532036 Pixabay Cc

Op de grens tussen Bulgarije en Roemenië stroomt de Donau tussen de grenssteden Rousse en Giurgiu door. Het Bulgaarse Rousse en Roemeense Giurgiu worden door één brug over de Donau met elkaar verbonden. Dit is de Vriendschapsbrug. Vanaf hier kan je een excursie maken naar Roemeense hoofdstad Boekarest.

Tulcea

Roemenie Donau 2710100 Pixabay Cc

De laatste stad voor de Donau uitmondt via de Donaudelta in de Zwarte Zee is de Roemeense stad Tulcea. Hier kan je onder andere een boottocht maken door het natuurgebied van de Donaudelta.