Goedkope riviercruise Moezel 2024-2025

Moezel 64898212 123rf

Goedkope riviercruise vakantie Moezel. Last minute riviercruise vakantie aanbiedingen en riviercruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste riviercruises over de Moezel ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Een cruise vakantie door Duitslands mooiste wijngebied

In het Franse middelgebergte De Vogesen, ontspringt de Moezel, van daar stroomt ze door Luxemburg naar Duitsland, waar ze bij Koblenz in de Rijn uitmondt. In Duitsland stroomt ze door een wijnbouwgebied, met prachtige natuur, pittoreske dorpjes, steden, burchten, kastelen en ruïnes. Vanaf de rivier heb je een goed zicht op al dit moois, wat de Moezel tot een ideale rivier cruise bestemming maakt.

Historie en wijn, van Trier tot aan de Rijn

Veel Moezel cruises beginnen op de Rijn. Sommige zelfs al in Nederland. Vanaf hier maakt je één of meerdere stops op de Rijn, waarna je via het Deutsche Eck bij Koblenz de Moezel op vaart, richting de oudste stad van Duitsland, Trier. Langs de Moezel ligt het belangrijkste wijnbouwgebied van Duitsland, de natuur hier is prachtig, met name in de zomer.

Havensteden tijdens cruises de Moezel

Tijdens jouw cruise over de Moezel, kom je langs de volgende steden.

Koblenz

Koblenz 4179241 Pixabay Cc

Bij Koblenz vloeit de Moezel in de Rijn. Precies op dat punt, ligt Das Deutsche Eck. Hier staat het standbeeld van Keizer Wilhelm I. Aan zijn rechterzijde aan de andere oever van de Rijn ligt Fort Ehrenbreitstein, welke je met een kabelbaan over de Rijn kunt bereiken.

Naast de vele kerken in de stad, heeft ook nog een Kasteel, Residenzschloss, en een kasteelhuis, Alte Burg. Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden in Koblenz. Uiteraard biedt de stad volop gelegenheid om te winkelen.

Alken

Alken 3183565 Pixabay Cc

Alken of Alken an der Untermosel is een pittoresk klein dorpje. Boven het dorpje ligt het Kasteel Burg Thurant. Tussen het dorp en het kasteel, staan de wijnranken op de zonnige berghelling. In Alken kan je onder andere 300 jaar oude gewelven en de oude wijnkelders bezoeken.

Cochem

Cochem 2585096 Pixabay Cc

Cochem is één van de meer bekende stadjes aan de Moezel. Zoals zo vele plaatsen aan de Moezel, worden ook hier de heuvels aan de oever gedomineerd door wijnranken. Het stadje kent een knus en gezellig centrum met leuke winkeltjes en terrasjes. Het is zeer zeker de moeite waard even het stadje te verkennen. 100 meter boven het wateroppervlak bevindt zich de Reichsburg van Cochem, welke in 1801 bewoond werd door Napoleon. Je kan hier op verschillende wijzen komen. Één van de manieren is van de oever via een stijl pad de heuvel te beklimmen. wil je een bijzonder beeld van de Moezel, Cochem en het omliggende gebied, dan kan je met een kabelbaan naar een op 255 meter boven het zeeniveau gelegen bergstation, van waar uit een fantastisch panoramisch zicht heeft over het gebied.

Zell

Moezel Zell 714277 Pixabay Cc

Ongeveer halverwege Koblenz en Trier ligt het wijndorp Zell. Het kleine dorpje staat bekend om haar witte wijn, genaamd Schwarze katze. In het dorpje zijn gezellige terrasjes waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. Uiteraard zijn er genoeg bezienswaardigheden uit het rijke verleden van deze regio. Zo zijn er nog veel oude vakwerkhuizen, de oude stadsmuur en de vierkante en ronde toren. Aan het eind van de maand juni wordt hier traditioneel een wijnfeest georganiseerd.

Bernkastel Kues

Bernkastel 3161962 Pixabay Cc

Gescheiden door de Moezel ligt Bernkastel Kues verdeeld over de westelijke en oostelijke oever. Het kleinere Bernkastel is op de oostelijke oever is het historische deel van de stad. Ook hier zie je veel vakwerkhuizen, wat zorgt voor een charmante uitstraling. Boven de stad, ligt de ruïne van Burg Landshut. Het charmante stadje is heel terecht een toeristische trekpleister, welke jaarlijkse vele toeristen van over de gehele wereld verwelkomt.

Trier

Trier 840701 Pixabay Cc

De oudste stad van Duitsland is Trier, al voor de jaartelling woonden hier Romeinen. De stad heeft nog vele bezienswaardigheden die haar geschiedenis vertellen. Het meest kenmerken historische gebojouw is de Porta Nigra. Deze zwarte poort is gebouwd door de Romeinen, evenals de Basilica. In en om het winkelcentrum vindt verschillende historische gebouwen, uit verschillende perioden van de geschiedenis. Echter, je kunt hier ook uitstekend winkelen, er zijn hier volop winkels van bekende ketens gevestigd. 'Trier müssen Sie sehen'!