Goedkope riviercruise Duitsland 2024-2025

Rijncruise koblenz a 66661322 123rf

Goedkope riviercruise vakantie Rijn - Duitsland. Last minute riviercruise vakantie aanbiedingen en riviercruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste riviercruises over de Rijn ✓cruise vanuit Nederland ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Duitse stedencruise

Vanuit de Bodensee, stroomt de Rijn, via de uitlopers van het Eifelgebergte, vanuit Duitsland Nederland in. Aan de oevers van de rivier liggen verschillende mooie en grote steden. De geschiedenis, kunst en cultuur van Duitsland zijn in deze steden overal te zien. De Rijn wordt gevoed door verschillende andere grote rivieren, zoals de Moezel en de Main. Ook de Donau stroomt via het Donau-Main kanaal in de Rijn. Zo is er vanuit Nederland een grote waterroute richting de Zwarte Zee.

De in de gebieden langs de oevers van de Rijn zijn landerijen, beboste heuvels met hier en daar een kasteel. In verschillende steden wordt aangemeerd en kan de cultuur en geschiedenis van deze regionen worden bezichtigd. Tijdens excursies kan er worden genoten van de verschillende toeristische attracties en bezienswaardigheden in het Rijngebied.

Themacruises

Vanuit Arnhem gaat de Rijncruise Duitsland in, het prachtige landschap doorkruisend. Langs de oever staan pittoreske dorpjes en prachtige steden. Hierdoor is een Rijncruise een ideale reis voor een stedencruise, kerstcruise of romantische cruise, tussen de wijnlanden, met kastelen. Zo kan je heerlijk onthaasten en genieten.

Havensteden langs de Rijn

Aan de oevers van de Rijn liggen verschillende dorpen en steden. Van de verschillende mogelijke havensteden aan de Rijn hebben we een klein aantal uitgelicht.

Düsseldorf

Dusseldorf 1661105 Pixabay Cc

Vanuit Nederland is Düsseldorf de eerste grote stad aan de Rijn. Met haar vele musea, theaters en galerijen is de stad een echte cultuurstad. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden, waarvan veel historische gebouwen. Er zijn verscheidene burchten en kastelen, kerken en andere historische gebouwen. Er zijn ook meerdere moderne gebouwen, bezienswaardigheden. Aan de oever van de Rijn zijn veel uitgaansgelegenheden en terrasjes waar je heerlijk kan genieten van de gezellige sfeer.

Keulen

Keulen 1281065 Pixabay Cc

De Kölner Dom is de bekendste bezienswaardigheid van Keulen. De stad heeft echter veel meer te bieden. Ondanks grote beschadigingen in de tweede wereld oorlog zijn er nog veel mooie historische gebouwen in Keulen. De stad heeft een groot maar gezellig winkelcentrum met veel leuke uitgaansgelegenheden, restaurants met gezellige terrasjes. Ook in Keulen kan je overal cultuur vinden in musea en theaters. Jaarlijks zijn er diverse evenementen in Keulen, waaronder kerstmarkten en Carnaval.

Koblenz

Koblenz 4132270 Pixabay Cc

Op het punt waar de Moezel en de Rijn samen komen, ligt de stad Koblenz. Op deze strategisch belangrijke plaats is één van de grootste forten van Europa gebouwd, Fort Ehrenbreitstein. In de stad zijn meerdere mooie bezienswaardigheden, zoals het keurvorsten paleis en het Deutsche Eck met het standbeeld van Keizer Wilhelm I. Er is een mooi groot winkelcentrum. je vindt hier ook allerlei leuke restaurants en uitgaansgelegenheden.

Rüdesheim

Rudesheim 3468760 Pixabay Cc

De historische stad Rudesheim is één van de populairste aanmeerhavens van cruiseschepen. Al tientallen eeuwen is deze plaats bevolkt. Van de laatste laatste 10 eeuwen zijn er nog tal van overblijfselen zichtbaar. Rudesheim is een sfeervol stadje, omgeven door wijnranken. De smalle historische straatjes, kleine winkeltjes, gezellige terrasjes maken van Rudesheim een charmant stadje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit één van de meest populaire riviercruise bestemmingen is.