Goedkope cruise Azoren 2024-2025

Azoren 2879698 pixabay

Goedkope cruise vakantie Azoren 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor de Azoren ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Cruise vakantie aanbiedingen azoren

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Cruises van West Europa naar de Azoren

De Portugese archipel, de Azoren is fijne vakantiebestemming voor een cruise vakantie. Met een heerlijk klimaat en mooie weelderige natuur is het is één van fijne plekken op aarde om even lekker te ontspannen. De eilanden zijn verdeeld in westelijke, centrale en oostelijke Azoren, waarbij Faial met hoofdstad Horta, in de centrale Azoren en São Miguel, met hoofdstad Ponta Delgada, in de oostelijke Azoren de bekendste cruisebestemmingen zijn. De eilanden hebben een koloniaal verleden, wat in de cultuur duidelijk terug komt. Het landschap van de eilanden worden gedomineerd door de vulkanen. Tijdens excursies zijn deze te bezoeken en bieden een mooi uitzicht over de eilanden en hun natuur. 

De eilanden van de Azoren hebben ieder hun eigen unieke charme. De prachtige natuur van deze vulkaaneilanden wil graag bewonderd worden, ook voor de kust waar je kunt walvis- en dolfijnen spotten. Ontdek ook de kunst en cultuur op de verschillende eilanden.

Faial en São Miguel

Op het eiland Faial ligt de hoofdstad van de archipel, Horta, vernoemd naar de eerste Vlaamse kolonisten die het eiland bevolkten en is een laatste halte voor schepen die de Atlantische Oceaan oversteken. Het is een traditie dat de bemanningsleden van die schepen een muurschildering maken in de haven. Naast de bezienswaardigheden in Horta is het ook aan te raden de vulkaan Cabeço Gordo te bezoeken. Op São Miguel is de vulkaankrater Sete Citades een zekere must-see, maar ook in hoofdstad Ponta Delgada is genoeg te ontdekken, zoals het fort van Sao Bras, de hoofdkerk en de gezellige boulevard.

Havensteden tijdens cruises de Azoren

Tijdens een Azoren cruise, doe je verschillende havens aan. Wij hebben een aantal mogelijke havensteden voor je geselecteerd..

Faial, Azoren

Faial 4555072 Pixabay

Het landschap van het eiland Faial wordt gedomineerd door de vulkaan Cabeço Gordo De hellingen van de vulkaan zijn prachtig begroeid met veel verschillende planten Ook rondom het eiland kun je volop genieten van de natuur. Je kunt hier prima dolfijnen en walvissen spotten voor de kust. Hoofdstad Horta is een levendig stadje, waar je bezienswaardigheden kunt bezoeken. Faial leent zich ook uitstekend om leuke excursies te maken.

São Miguel, Azoren

Sao Miguel 3595382 Pixabay

São Miguel staat bekend als het 'groene eiland'. Je kunt hier dus mooie uitstapjes maken in de natuur. Een absolute must-see is Sete Citades, Twee meren, liggend in een krater en van elkaar gescheiden door een smalle landbrug. Even lekker relaxen kan ook prima op São Miguel, je vind hier heerlijke stranden, zoals Praia Moinhos. Voor de kust kun je ook walvissen en dolfijnen spotten. Excursies voor de kust en over het eiland zijn zeker aan te raden.

Madeira, Portugal

Madeira 3568490 Pixabay

Madeira is een fantastische bestemming voor een vakantie. De ontspannen bevolking en dan natuurlijk het beeldschone eiland zelf. Liefhebbers van natuur en cultuur zitten hier helemaal op hun plek. Maak excursies over het eiland en geniet van het vele moois. Van de kleurrijke flora en fauna tot de pittoreske dorpjes. Ook hoofdstad Funchal is een fijne stad om door heen te struinen, te bewonderen en even een terrasje mee te pakken, met het heerlijke weer.

Gran Canaria, Canarische Eilanden

Gran Canaria 252117 Pixabay

De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas is een mooie stop tijdens een cruise. Het heeft een oud en bezienswaardig centrum, waarvan de Plaza Santa Cataluna het hart vormt. Het ca. 3 km lange strand Las Canteras, aan de westkant van de stad, is één van de toeristische trekpleisters. Je kunt ook heerlijk eten, uitrusten en mensen kijken op één van de vele terrassen van de stad. Met prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en panoramische uitzichten biedt Gran Canaria ook volop gelegenheid voor leuke excursies.

Tenerife, Canarische eilanden

Tenerife 2729568 Pixabay

Het Canarische eiland Tenerife leent zich ook uitstekend om mooie excursies te maken. Er is een imposante vulkaan om te beklimmen. Rondom de vulkaan vind je bijzondere natuurgebieden en het eiland beschikt over zowel zwarte lava stranden als witte zandstranden. In Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het eiland, kun je verschillende bezienswaardigheden bewonderen, musea bezoeken en uitgebreid winkelen of gezellig een terrasje meepakken.

Lissabon, Portugal

Lissabon 2809818 Pixabay Cc

Lissabon heeft een aantal bijzondere historische gebouwen, zoals de Toren van Belem, Castelo de Sao Jorge of de oude wijk Alfama. Ook staan er een aantal bijzondere moderne architectonische gebouwen in de stad. Een mooi voorbeeld is het Centraal Station.Met een ‘hop on hop off’ bustour kun je snel veel bezienswaardigheden bekijken. Je kan ook een fietstour door de stad maken, of op eigen initiatief door de stad reizen. Vanwege het zonovergoten weer kun je volop genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft.