Goedkope cruise Galapagos Eilanden 2024-2025

Galapagos 42789566 123rf

Goedkope cruise vakantie Galapagoseilanden 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor Galapagos eilanden ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Cruise vakantie aanbiedingen galapagos eilanden

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Cruise Galapagos Eilanden

Treed in de voetstappen van Charles Darwin en ontdek de vele unieke plant- en diersoorten op de Galapgos eilanden. De eilandengroep ligt een ruime 1000 kilometer voor de kust van Equador. Deze vulkaaneilanden zijn bekend om hun bijzondere natuur. Doordat de Galapagos eilanden nooit verbonden zijn geweest met andere landmassa's komen hier veel unieke dieren en planten voor. De meest bekende dieren hier, zijn Darwin's Vinken. Je zijn hier echter nog ele andere bijzondere dieren. De Galapagos eilanden zijn een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die graag duiken of snorkelen. De onderwaterwereld rondom de eilanden is beeldschoon en ook op de eilanden zelf vind je een bijzondere en kleurrijke natuur.

Kleinschalige cruise Galapagos Eilanden

Tijdens een Galapagos eilanden cruise, maak je een ontdekkingsreis met een klein cruiseschip langs de verschillende eilanden, waar je alle hoogtepunten van de eilanden kunt bewonderen. In deze meer intieme sfeer is een cruise langs de Galapagos eilanden een unieke ervaring. Je vliegt naar de Galapagos eilanden, waar je aan boord gaat van één van de schepen van Silversea cruises. Op deze schepen varen tussen de 100 tot 600 passagiers mee. Er zijn mooie excursies over de verschillende mooie Galapagos eilanden waar je in alle rust kunt genieten van de adembenemend mooie natuur.

Havensteden tijdens cruises Galapagos Eilanden

Cruises langs de Galapagos eilanden zijn kleinschalige intieme cruises, waarbij alleen havens binnen de eilandengroep zelf worden bezocht. Wij hebben een aantal mogelijke eilanden voor je uitgelicht.

Bartolomé

Galapagos Bartolome Pixabay

Het kleine onbewoonde eiland Bartolomé is één van de meest bezochte en gefotografeerde van de Galapagos eilanden. Houten trappen leiden bezoekers naar het hoogstepunt van het eiland. Van af 114 meter hoogte, heb je een mooi uitzicht over het 1,2 km² grote eiland. Het eiland is vooral bekend om de kleine kolonie Galapagospinguïns die leeft in een grote grot achter Pinnacle Rock. Rond het eiland zijn verschillende plaatsen waar gedoken en gesnorkeld kan worden. Hier zie je onder ander Roggen, Witpuntrifhaaien en de bijzondere Vleermuisvis.

Darwin Bay, Isla Genovesa

Galapagos Blauwvoetgent Pixabay

Isla Genovesa is ook één van de kleinere eilanden van de Galapagos. Het vulkaaneiland wordt voornamelijk bewoond door volgels, zoals de roodvoetgent, welke op de steile kliffen leven. De baai voor de kust, Darwin Baai, vernoemd naar Charles Darwin is een vulkaankrater, waarvan een zijde is ingestort, waarna de krater is volgelopen. In deze baai kan uitstekend gedoken en gesnorkeld worden.

Gardner Bay, Española

Galapagos Leguaan Pixabay

Gardner Bay bij Española is één van de mooiste eilanden van de Galapagos. Het eiland is geroemd om de unieke diersoorten zoals de Zeeleguaan, het is ook bekend voor de geslaagde herintroductie van de reuzenschildpad. Gardner bay is één van de mooiste baaien in de Galápagos-archipel. Het prachtige witte zandstrand van de baai wordt voornamelijk bewoond door zeeleeuwen. De Gardner Bay is ook een erg goede plaats om te snorkelen en het prachtige leven in het water te bewonderen.

Santa Cruz

Galapagos Reuzenschildpad Pixabay

Na Isabella is Santa Cruz het grootste eiland van de eilandengroep. Dit eiland is het belangrijkste eiland voor toeristen, hier vindt je meeste voorzieningen, zoals restaurants en toeristische trekpleisters. Daarnaast zijn er diverse plaatsen waar je kunt duiken. Even buiten de hoofdstad van het eiland, Puerto Ayora, ligt het Charles Darwin Research Station waar de bijzondere flora en fauna van de eilanden wordt onderzocht en waar voorlichting en onderwijs hierover wordt gegeven. Je kunt op het eiland bijzondere dieren zien. Onder andere bezienswaardigheden bevindt zich een 2km lange lavatunnel.