Goedkope cruise Zwarte Zee 2024-2025

Zwarte zee 55467 pixabay

Goedkope cruise vakantie Zwarte Zee 2024-2025 boeken? ⛴ Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruisereizen voor Zwarte Zee ✓cruise vanuit Nederland ✓cruises inclusief vlucht ✓all inclusive cruises ✓CruiseDealz.nl heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

Aanbevolen cruise reisaanbieders

Veelzijdige Zwarte Zee cruises

De Zwarte Zee ligt precies op de grens tussen Europa en Azië. Rondom de Zwarte Zee liggen vele mooie en indrukwekkende vakantie bestemmingen. De bekendste zijn wellicht Istanbul en Sotsji. Ook Jalta, Odessa en het Bulgaarse Varna zijn mooie bestemmingen tijdens een Zwarte Zee cruise. De Oost Europese landen hebben een lange en bewogen geschiedenis. In de havensteden zie je de verschillende culturele invloeden. De omgeving van deze steden is beeldschoon. Net achter Sotsji ligt het Kaukasus gebergte.

Middellandse Zee en Zwarte Zee cruise

De Zwarte Zee heeft één toegang en dat is de Bosporus, de zeeweg tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. Je kunt je Zwarte Zee cruise beginnen en eindigen in één van de vele mooie bestemmingen van de Middellandse zee en tijdens je cruise genieten van mooie bestemmingen in Griekenland, Cyprus, Turkije en rond om de Zwarte Zee.

Havensteden tijdens Zwarte Zee cruises

Tijdens een Zwarte Zee cruise, doe je verschillende havens aan. Wij hebben een aantal mogelijke havensteden voor je geselecteerd.

Istanboel

Istanbul 4043037 Pixabay

Op de grens tussen Europa en Azië ligt Istanboel aan beide oevers van de Bosporus. Deze scheidt niet alleen Europa en Azië van elkaar, maar verbindt ook de Zwarte Zee met de Middellandse Zee. Bezienswaardigheden die je hier niet mag missen zijn; De blauwe moskee, het kasteel van Roemelië, de maagdentoren Kiz Kulesi en natuurlijk het Taksimplein. De stad heeft ook moderne attracties zoals pretpark Vialand en het Istanbul Aquarium.

Sotsji

Sochi 3726841 Pixabay

Sinds de Olympische Spelen van 2014 is Sotchi een stuk bekender geworden bij het publiek. De stad wordt ook wel de Russische Rivièra genoemd. Over de eeuwen heen hebben hier verschillende volken gewoond. Je ziet hier grafheuvels en hunnebedden, die daar aan herinneren. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich onder meer kerken en ruïnes uit verschillende perioden en het Olypisch dorp met de sportcomplexen en het formule 1 circuit.

Odessa

Odessa 2645192 Pixabay

Odessa is de grootste stad aan de Zwarte Zee, de stad ligt op de heuvels rondom de haven. Dit gebied wordt al ruim 2800 jaar bewoond. De wijk Arcadia is het meest toeristische deel van de stad. Het ligt aan het strand en je vind hier allerlei strandtentjes, eetcafés en uitgaansgelegenheden. Ontspan hier lekker, of bezoek één van de parken in de stad. Ook het Archeologisch museum is zeer de moeite waard.

Varna

Varna 2777384 Pixabay

De stad Varna is ruim 1400 jaar oud en kent een bewogen geschiedenis. Grieken, Romeinen en Ottomanen hebben hier hun voetstappen achtergelaten. Onder de bezienswaardigheden van de stad bevinden zich nog Romeinse Thermen en een Pantheon. De oudste gouden sieraden ter wereld zijn gevonden in Varna. In de stad zijn nog diverse historische en moderne bezienswaardigheden te bewonderen.