✔ Veilig en verantwoord op vakantie in Corona tijd; ➜ Onze reispartners hanteren reis- en verblijf maatregelen conform Covid protocol. ❤

Bahamas 171907 Pixabay

Goedkope cruise vakantie Bahamas boeken? Last minute cruise vakantie aanbiedingen en cruises met korting of gratis extra's. Vind hier de goedkoopste cruises voor Bahamas. ᑕ CruiseDealz.nl ᑐ heeft de beste cruisereizen voor jou verzameld!

 

Goedkope cruises bahamas

 

Een zonnige cruise vakantie naar de Bahamas

Net ten Zuid Oosten van Florida, Verenigde Staten, ligt de eilanden groep, de Bahama's. De groep bestaat uit ongeveer 700 eilanden, waarvan er nog geen 50 bewoond zijn. De economie van dit paradijselijke gebied leunt voornamelijk op het toerisme. Met de vriendelijke bevolking, het prachtige weer en heerlijke eindeloze gouden stranden en de bijzondere natuur is de Bahama's een uitstekende last minute cruise bestemming.

Tijdens uw cruise door de Bahama's, kunt u genieten van de rust en de faciliteiten aan boord van het cruiseschip. Tijdens de verschillende stops kunt u genieten van alles wat de Bahama's te bieden heeft.

Toerisme in de Bahamas

De Bahama's zijn een waar snorkel- en duikparadijs. In de zee rondom de Bahama's leven vele bijzondere vissen, planten en koralen. In het heldere water ziet u veel roofvissen, die het voorzien hebben op de dieren die tussen het koraal leven. Het uitgebreide kleurenpalet onder het zeeoppervlak maakt het duiken en snorkelen in de Bahama's tot een bijzondere ervaring.

Zoals in veel toeristische gebieden, zijn er naast de verschillende activiteiten ook veel bezienswaardigheden in de Bahama's en diverse mogelijkheden om te winkelen. Soms zijn er zelfs mogelijkheden voor ‘duty free’ winkelen, zoals in de vrije handelszone Freeport op het eiland Grand Bahama.

Regel tijdig uw reisdocumenten voor uw Bahama's cruise

Wanneer u een cruise door de Bahama’s boekt dan start en eindigt uw cruise vaak in de Verenigde Staten. Miami in Florida of Fort Lauderdale zijn twee van de havens van waar Bahama's Cruises starten. Er zijn ook andere haven steden mogelijk als begin en eindpunt van uw Cruise.

Wanneer uw cruise begint, eindigt of een tussenstop maakt in de Verenigde Staten, houdt u er dan rekening mee, dat u tijdig uw ESTA reisvergunning heeft geregeld om de VS in te reizen.

Havens tijdens cruises naar de Bahamas

Tijdens uw cruise door de Bahama's doet u verschillende locaties aan, waar u weer even vaste grond onder uw voeten kunt voelen. Hier kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, excursies of op eigen gelegenheid bezienswaardigheden bekijken of Shoppen. Een aantal van de havens in de Bahama's zijn:

Nassau, New Providence

Nassau 116954 Pixabay

De hoofdstad van de Bahama’s is het bruisende grootstedelijke centrum vol cultuur en moderne voorzieningen. Ontdek hier de legende van de piraat Edward Teach, beter bekend als Zwartbaard, of geniet van de natuur in één van de nationale parken, zoals Retreat Gardens. Ook kunt u de dorpjes, Gambier, Adelaide en Fox Hill bezoeken. Deze dorpjes zijn gesticht door bevrijde slaven en hebben een authentieke Afrikaanse cultuur en erfgoed behouden. Het toeristische hart van Nassau is Paradise Island. Dit deel van de stad is omgetoverd tot een luxe resort. Hier vindt u winkels, restaurants, een golfbaan, aquarium, casino’s en nog veel meer.

Freeport, Grand Bahama

Bahamas 1122849 Pixabay

De tweede stad van het land is Freeport. In de stad zijn volop gelegenheden om u te vermaken. Wanneer u op eigen gelegenheid de stad of het eiland gaat verkennen, kunt u de Bahamian Brewery bezoeken, een fietstocht maken of the garden of the groves bezoeken. Maar er zijn natuurlijk vooral veel gelegenheden om deel te nemen aan water sporten of andere water activiteiten. Duiken en snorkelen, dolfijnen en walvis spotten, vissen, parasailing en veel meer. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor excursies.

Turks- en Caicoseilanden

Turks Caicos 2307310 Pixabay

Even ten zuiden van de Bahama’s liggen de Turks- en Caicos eilanden. Op het eiland Grand Turk ligt de hoofdstad, Cockburn Town. Op het idyllische eilandje ziet u voornamelijk architectuur uit de 18e eeuw.

Privé eilanden van rederijen

Staniel Cay 171907 Pixabay

Bij verschillende onbewoonde eilanden kan ook een stop worden gemaakt door uw cruise schip. Deze eilanden zijn eigendom van één of meerdere rederijen. Hier worden voor de passagiers vaak activiteiten georganiseerd, zoals paardrijden, parasailen, surfen, zwemmen, kajakken of barbequen. Of het geeft u de gelegenheid even een dagje te relaxen op het strand of een wandeling over het eiland te maken. Dit zijn meestal eilanden als Half Moon Cay, Great Stirrup Cay of Coco Cay.

lees verder...